Engels vanaf groep 1

Op WereldKidz Balans krijgen de kinderen vanaf groep 1 al (spelenderwijs) Engels aangeboden. Zo bereiden we de kinderen optimaal voor op een internationale toekomst! 

Voor de groepen 1 t/m 4 werken daarvoor met de EarlyBird-methodiek. Deze methodiek maakt Engels leren leuk. Jonge kinderen hebben het vermogen om spelenderwijs een nieuwe taal te leren. Door speels met een taal bezig te zijn, leren ze die taal bijna ongemerkt. EarlyBird maakt gebruik van dat vermogen en is er op gericht om kinderen op natuurlijke, wetenschappelijk onderlegde wijze Engels te leren. Vroeg starten met het leren van een tweede (of derde) taal werkt verder zéér motiverend voor kinderen. Ze werken met veel plezier aan een goede basis voor verder leren van Engels in de hogere groepen en daarna. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat een vroege start de algemene taalvaardigheid van kinderen verbetert.

In de groepen 5 t/m 8 gebruiken we de methode 'Our Discovery Island'. Spelenderwijs Engels leren met boeiende boeken, een avontuurlijk online spel, liedjes en puzzels. De lessen Engels zijn daardoor afwisselend en motiverend voor alle leerlingen. Ze leren niet alleen Engels, maar ontwikkelen ook cognitieve, emotionele en sociale vaardigheden.

Vroeg starten met Engels betekent simpelweg ook méér Engels. Kinderen van WereldKidz Balans hebben dus al acht jaar ervaring met Engels wanneer zij de basisschool verlaten.