Engels vanaf groep 1

Op WereldKidz Balans krijgen de kinderen vanaf groep 1 al (spelenderwijs) Engels aangeboden. Zo bereiden we de kinderen optimaal voor op een internationale toekomst! Door speels met een taal bezig te zijn, leren ze die taal bijna ongemerkt. Holmwoods maakt gebruik van dat vermogen en is er op gericht om kinderen op natuurlijke, wetenschappelijk onderlegde wijze Engels te leren. Vroeg starten met het leren van een tweede (of derde) taal werkt verder zéér motiverend voor kinderen. Ze werken met veel plezier aan een goede basis voor verder leren van Engels in de hogere groepen en daarna. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat een vroege start de algemene taalvaardigheid van kinderen verbetert.

We werken in groep 1 t/m 8 met de methode Holmwoods. Bij Holmwoods geloven ze in 'leren door te doen'. De leerlingen krijgen veel input, oefenen zelfstandig en met originele werkvormen en materialen. Blended learning dus.

Groep 1 t/m 4, deze lijn heet dan Kids. 

Met Kids leren de leerlingen van groep 1 t/m 4 spelenderwijs de basis van het Engels. Per leerjaar zijn er vijf thematische prentenboeken en flashcards. door middel van spellen, liedjes en (audio)verhalen leren de kinderen Engels.

Groep 5 t/m 8, de Tweens lijn
Tweens vanaf groep 5 is een avontuurlijke methode Engels. Online werken de leerlingen op hun eigen niveau en tempo en in de klassen werken zij met adventure books. Tweens is de ideale combinatie tussen boeken en online!

Vroeg starten met Engels betekent simpelweg ook méér Engels. Kinderen van WereldKidz Balans hebben dus al acht jaar ervaring met Engels wanneer zij de basisschool verlaten.